Fortsätt till huvudinnehåll

Fler SM medaljer till Skaraborgare!

När SM i havsfiske avgjordes höstas blev det storslam för Skaraborg, följande saxat från distriktets verksamhetsberättelse:

"Vid SM i havsfiske i Öresund blev Sixten Dahlbom guldmedaljör och Nicklas Kohlbeck silvermedaljör dessa tävlar för Kinnarps HFK och Charles Fasth blev bronsmedaljör.
Följande fyra fiskare från Kinnarps HFK placerade sig på platserna 4, 5, 8 och 11; Benny Johansson, Magnus Lantblom, Henrik Karlén och Anders Sonesson.
I 4-mannalagtävlingen tog Kinnarps HFK 1(Henrik Karlén, Benny Johansson, Sixten Dahlbom, Anders Sonesson) hem guldmedaljen och Kinnarps HFK 2 blev bronsmedaljörer och Lidköpings SFK blev fyra.
I 2-mannalagtävlingen tog Kinnarps HFK 1(Henrik Karlén och Benny Johansson) guldmedaljen för Kinnarps HFK 2 och med Lidköpings SFK på 12:e plats"

Vid det uppskjutna pimpelSM 2014 som genomfördes i år istället tog Matilda Leijon guld i äldre damjuniorklassen. Bernt Olsson missade precis pallen i arrangörsklassen och slutade 4:a
Laila Voutilainen blev 11 i damveteran, och Daniel Blom slutade på en fin 13:e plats i herrsenior.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöigt Mormyska-DM avgjort!

Så kunde till sist en vintertävling avgöras på utsatt datum.  Det var ett par decimeter nysnö på isen som effektivt täckte över det mesta av dom noggrant satta rutornas markeringar, men det var inget större hinder.

Det kom 12st till start, och första rutan visade sig efter ett par inledande fina fiskar för bland andra Leif Börjesson och Conny Edqvist bli mycket svårfiskad. Det gick inte att få igång något vidare fiske i något hål, utan det var diverse ströfiskar.

Bäst fiskade Mormyskadebutanten Jimmy Lagergren som vägde in 595 gramEfter fikapaus med en värmande brasa gav vi oss på ruta 2

Trots att Solen tittade fram så gjorde knappast fisken det, fortsatt oerhört besvärligt fiske men det kämpades på fram till slutet ändå. Daniel Ahlgren vann Ruta 2 med vikten 756 gram.

Efter invägning och sedvanligt räknande så visade det sig att undertecknad fick åka hem med vandringspriset.

J-H Branell tog hem en pokal för dagens största fisk, 292gram vägde den mörten.


Challe och Emma bäst i sverige på mete!

När Tradmete SM avgjordes i slutet på augusti i Nyköping så tog Emma Björnberg från Spinnaren/Järpås hem guldet i damseniorklassen.

Moa Ahlstrand från samma klubb tog hem silver i yngre damjuniorklassen.

Även Benny Svensson från Tibro SFK gjorde en bra insats och slutade 11:a i herrseniorklassen.

Resultatlista tradsm 2018


Nu senast i helgen 8-9 september avgjordes SM i Internationellt mete och även där blev det Skaraborgsguld. Charles "Challe" Fasth tog återigen hem en medalj av den ädlaste valören då han vann elitklassen med platssiffra 2.

Detta var en skön revansch för Challe då han även 2015 hade platssiffra 2, men den gången fick han nöja sig med silver på lägre totalvikt.


Skaraborgs Pimpel DM-2 avgjord

Då var slaget på stråken avgjort..Tärnan hittade bra is på exakt samma plats som förra året vid Skede udde, och tävlingsområdet var tillräckligt stort för att inte alla skulle behöva trängas på isen.Fisket var dock betydligt trögare än förra året och det muttrades över kinkiga fiskar som knep igen truten över hela sjön. Man kunde också ganska tidigt se fiskare som bytte sida på sjön vilket sällan brukar skvallra om bra fiske.. Fisken fanns dock, och bitvis gick det att få något hål med lite drag i bara man kunde få igång den första fisken.Själv fick jag 97 fiskar på 2780 gram som visade sig räcka långt idag. Det nappade för mig med några få undantag på vanlig trekrok stl. 14.

Resultatlista dm-2

//Daniel Ahlgren