Fortsätt till huvudinnehåll

Fler SM medaljer till Skaraborgare!

När SM i havsfiske avgjordes höstas blev det storslam för Skaraborg, följande saxat från distriktets verksamhetsberättelse:

"Vid SM i havsfiske i Öresund blev Sixten Dahlbom guldmedaljör och Nicklas Kohlbeck silvermedaljör dessa tävlar för Kinnarps HFK och Charles Fasth blev bronsmedaljör.
Följande fyra fiskare från Kinnarps HFK placerade sig på platserna 4, 5, 8 och 11; Benny Johansson, Magnus Lantblom, Henrik Karlén och Anders Sonesson.
I 4-mannalagtävlingen tog Kinnarps HFK 1(Henrik Karlén, Benny Johansson, Sixten Dahlbom, Anders Sonesson) hem guldmedaljen och Kinnarps HFK 2 blev bronsmedaljörer och Lidköpings SFK blev fyra.
I 2-mannalagtävlingen tog Kinnarps HFK 1(Henrik Karlén och Benny Johansson) guldmedaljen för Kinnarps HFK 2 och med Lidköpings SFK på 12:e plats"

Vid det uppskjutna pimpelSM 2014 som genomfördes i år istället tog Matilda Leijon guld i äldre damjuniorklassen. Bernt Olsson missade precis pallen i arrangörsklassen och slutade 4:a
Laila Voutilainen blev 11 i damveteran, och Daniel Blom slutade på en fin 13:e plats i herrsenior.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halva Mormyskalandslaget 2019 från Skaraborg!

Söndag morgon började tungt för min del.. med en migrän från helvetet vaknade jag till vid 4-tiden och det var först fram emot halv 7 som jag mådde så pass bra att jag funderade på att tävla.

Challe fixade bacon&ägg frukost åt mig och med lite migränmedicin så kändes det sakta bättre..
Han fixade även matlåda till dagen. Tur man har så fina kamrater! :)

Denna dagen kollade jag även ett par gånger så att jag verkligen hade stövlar på mig innan vi kom för långt mot sjön!

Så till VM-Kvalet. Det blev 14st av oss 30 som ville kvala vidare mot vm. Det blev ett ganska bra antal med tanke på rutornas storlek. 30 hade nog vart lite trångt. Men nu fanns det lite armbågsrum iaf.

I strålande solsken radade vi upp oss runt rutan. Jag o Challe stannade längs mittkanten mot andra rutan där jag hade plockat en del småabborre under träningen.Bralle ställde in siktet där Challe fått en mört. Min tanke var att fortsätta att söka abborre med en pinne där vi startade och parkera en pinne nere i "…

Challe och Emma bäst i sverige på mete!

När Tradmete SM avgjordes i slutet på augusti i Nyköping så tog Emma Björnberg från Spinnaren/Järpås hem guldet i damseniorklassen.

Moa Ahlstrand från samma klubb tog hem silver i yngre damjuniorklassen.

Även Benny Svensson från Tibro SFK gjorde en bra insats och slutade 11:a i herrseniorklassen.

Resultatlista tradsm 2018


Nu senast i helgen 8-9 september avgjordes SM i Internationellt mete och även där blev det Skaraborgsguld. Charles "Challe" Fasth tog återigen hem en medalj av den ädlaste valören då han vann elitklassen med platssiffra 2.

Detta var en skön revansch för Challe då han även 2015 hade platssiffra 2, men den gången fick han nöja sig med silver på lägre totalvikt.


Snöigt Mormyska-DM avgjort!

Så kunde till sist en vintertävling avgöras på utsatt datum.  Det var ett par decimeter nysnö på isen som effektivt täckte över det mesta av dom noggrant satta rutornas markeringar, men det var inget större hinder.

Det kom 12st till start, och första rutan visade sig efter ett par inledande fina fiskar för bland andra Leif Börjesson och Conny Edqvist bli mycket svårfiskad. Det gick inte att få igång något vidare fiske i något hål, utan det var diverse ströfiskar.

Bäst fiskade Mormyskadebutanten Jimmy Lagergren som vägde in 595 gramEfter fikapaus med en värmande brasa gav vi oss på ruta 2

Trots att Solen tittade fram så gjorde knappast fisken det, fortsatt oerhört besvärligt fiske men det kämpades på fram till slutet ändå. Daniel Ahlgren vann Ruta 2 med vikten 756 gram.

Efter invägning och sedvanligt räknande så visade det sig att undertecknad fick åka hem med vandringspriset.

J-H Branell tog hem en pokal för dagens största fisk, 292gram vägde den mörten.