Fortsätt till huvudinnehåll

Dubbla Skaraborgssilver i Mormyska-SM

25/26 Mars avgjordes 2017 års mormyska sm i Östra och Västra Fisksjön ett par mil utanför Östersund. Från Skaraborg kom 2 deltagare i herrsenior och en i herrveteran.

Redan under fredagens provfiske utanför ruta 3 anades att det förmodligen inte skulle bli något ösfiske att räkna med. Charles "Challe" Fasth lyckades lura upp 2 abborrar+1 mört, Daniel Ahlgren fick 2 abborrar och det var endast Jan-Henrik "Bralle" Branell som fick igång ett fiske som svarade på mäskningen på grunt vatten med 5 fina mörtar +ett par abborrar.


Genomgång på Lördagen

Ruta 1 på lördagen blev lika svår som provfisket hade visat. Vi skaraborgare fick inte igång något mörtfiske utan endast ströabborrar vilket räckte till en 13:e för Challe i hv, en 16 respektive 19:e för Daniel och Bralle i HS.

Efter lite mat och peppning var det dags för eftermiddagstävlingen i ruta 2. Efter mycket jagande runt rutan parkerade Bralle rätt i ett område med mört, mäskade upp 2 hål och blev sittande. Challe jagade runt i samma område och fick en del ströabborrar innan han slutligen fick igång mörten på slutet. Daniel fiskade bort sina chanser med en 35:e plats. Men Bralle tog en stark 2:a plats, och Challe en 11:e i Hv.

Efter Dag 1 låg Challe 7:a i HV och Bralle 8 i HS med chanser till avancemang vid låga platsiffror på Söndagen.

På Söndag blåste det mer eller mindre stormvindar, men det var åtminstone ett par plusgrader..


Strax start Söndag, Challe och Bralle står rätt placerade i hörnet!


ChalleBralle började tillsammans i ruta 3 och lyckades pricka in en fin kant med mört en liten bit utanför rutkanten. Challe gjorde endast ett fåtal hål som han varierade mellan med ett kanonfiske på mört. Bralle som först hittade mörten fick också ett fint fiske efter en stund, och drog även en 6hg bonusabborre på grunt vatten, Challe vägde in 3,8 vilket räckte till en 1:a i rutan, meddans Bralles 2,6 räckte till en ny 2:a i HS. Daniel fiskade upp sig något med en 9:a.


20 minuter kvar och det mesta är uppborrat...


Dessa resultat visade sig räcka långt då nästan samtliga konkurrenter fiskade bort sig i ruta 3.

Challes 25 poäng räckte till silver efter suveräne Arto Jumisko med platsiffra 13. bronset tog Mats-Arne Axelsson också på 25

Bralle slutade på 23 poäng vilket gjorde att även han fick en silvermedalj med sig hem! Lars Wstlund tog guld på 21 poäng och bronset gíck till Svein Kristiansen med 24pJan-Henrik och Charles: Silverpojkarna!


Resultatlista

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Challe och Emma bäst i sverige på mete!

När Tradmete SM avgjordes i slutet på augusti i Nyköping så tog Emma Björnberg från Spinnaren/Järpås hem guldet i damseniorklassen.

Moa Ahlstrand från samma klubb tog hem silver i yngre damjuniorklassen.

Även Benny Svensson från Tibro SFK gjorde en bra insats och slutade 11:a i herrseniorklassen.

Resultatlista tradsm 2018


Nu senast i helgen 8-9 september avgjordes SM i Internationellt mete och även där blev det Skaraborgsguld. Charles "Challe" Fasth tog återigen hem en medalj av den ädlaste valören då han vann elitklassen med platssiffra 2.

Detta var en skön revansch för Challe då han även 2015 hade platssiffra 2, men den gången fick han nöja sig med silver på lägre totalvikt.


Pirre vann Kanalnappet

I strålande solsken avgjordes årets kanalnapp vid Norrqvarn.  Pierre Eriksson satsade på småfisken och kunde plocka bra hela tävlingen. Han kunde till och med kosta på sig att tappa en stor brax på slutet!I övrigt så vann Yvonne Hallin den sammanlagda damklassen, Rolf Ohlen Herrveteran, Karl-Axel Hallin Äldre herrveteran och Alvin Ahlgren herrjuniorklassen.


Resultatlista

Några rader från VM i Isfiske 2018