Fortsätt till huvudinnehåll

Dubbla Skaraborgssilver i Mormyska-SM

25/26 Mars avgjordes 2017 års mormyska sm i Östra och Västra Fisksjön ett par mil utanför Östersund. Från Skaraborg kom 2 deltagare i herrsenior och en i herrveteran.

Redan under fredagens provfiske utanför ruta 3 anades att det förmodligen inte skulle bli något ösfiske att räkna med. Charles "Challe" Fasth lyckades lura upp 2 abborrar+1 mört, Daniel Ahlgren fick 2 abborrar och det var endast Jan-Henrik "Bralle" Branell som fick igång ett fiske som svarade på mäskningen på grunt vatten med 5 fina mörtar +ett par abborrar.


Genomgång på Lördagen

Ruta 1 på lördagen blev lika svår som provfisket hade visat. Vi skaraborgare fick inte igång något mörtfiske utan endast ströabborrar vilket räckte till en 13:e för Challe i hv, en 16 respektive 19:e för Daniel och Bralle i HS.

Efter lite mat och peppning var det dags för eftermiddagstävlingen i ruta 2. Efter mycket jagande runt rutan parkerade Bralle rätt i ett område med mört, mäskade upp 2 hål och blev sittande. Challe jagade runt i samma område och fick en del ströabborrar innan han slutligen fick igång mörten på slutet. Daniel fiskade bort sina chanser med en 35:e plats. Men Bralle tog en stark 2:a plats, och Challe en 11:e i Hv.

Efter Dag 1 låg Challe 7:a i HV och Bralle 8 i HS med chanser till avancemang vid låga platsiffror på Söndagen.

På Söndag blåste det mer eller mindre stormvindar, men det var åtminstone ett par plusgrader..


Strax start Söndag, Challe och Bralle står rätt placerade i hörnet!


ChalleBralle började tillsammans i ruta 3 och lyckades pricka in en fin kant med mört en liten bit utanför rutkanten. Challe gjorde endast ett fåtal hål som han varierade mellan med ett kanonfiske på mört. Bralle som först hittade mörten fick också ett fint fiske efter en stund, och drog även en 6hg bonusabborre på grunt vatten, Challe vägde in 3,8 vilket räckte till en 1:a i rutan, meddans Bralles 2,6 räckte till en ny 2:a i HS. Daniel fiskade upp sig något med en 9:a.


20 minuter kvar och det mesta är uppborrat...


Dessa resultat visade sig räcka långt då nästan samtliga konkurrenter fiskade bort sig i ruta 3.

Challes 25 poäng räckte till silver efter suveräne Arto Jumisko med platsiffra 13. bronset tog Mats-Arne Axelsson också på 25

Bralle slutade på 23 poäng vilket gjorde att även han fick en silvermedalj med sig hem! Lars Wstlund tog guld på 21 poäng och bronset gíck till Svein Kristiansen med 24pJan-Henrik och Charles: Silverpojkarna!


Resultatlista

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halva Mormyskalandslaget 2019 från Skaraborg!

Söndag morgon började tungt för min del.. med en migrän från helvetet vaknade jag till vid 4-tiden och det var först fram emot halv 7 som jag mådde så pass bra att jag funderade på att tävla.

Challe fixade bacon&ägg frukost åt mig och med lite migränmedicin så kändes det sakta bättre..
Han fixade även matlåda till dagen. Tur man har så fina kamrater! :)

Denna dagen kollade jag även ett par gånger så att jag verkligen hade stövlar på mig innan vi kom för långt mot sjön!

Så till VM-Kvalet. Det blev 14st av oss 30 som ville kvala vidare mot vm. Det blev ett ganska bra antal med tanke på rutornas storlek. 30 hade nog vart lite trångt. Men nu fanns det lite armbågsrum iaf.

I strålande solsken radade vi upp oss runt rutan. Jag o Challe stannade längs mittkanten mot andra rutan där jag hade plockat en del småabborre under träningen.Bralle ställde in siktet där Challe fått en mört. Min tanke var att fortsätta att söka abborre med en pinne där vi startade och parkera en pinne nere i "…

Challe och Emma bäst i sverige på mete!

När Tradmete SM avgjordes i slutet på augusti i Nyköping så tog Emma Björnberg från Spinnaren/Järpås hem guldet i damseniorklassen.

Moa Ahlstrand från samma klubb tog hem silver i yngre damjuniorklassen.

Även Benny Svensson från Tibro SFK gjorde en bra insats och slutade 11:a i herrseniorklassen.

Resultatlista tradsm 2018


Nu senast i helgen 8-9 september avgjordes SM i Internationellt mete och även där blev det Skaraborgsguld. Charles "Challe" Fasth tog återigen hem en medalj av den ädlaste valören då han vann elitklassen med platssiffra 2.

Detta var en skön revansch för Challe då han även 2015 hade platssiffra 2, men den gången fick han nöja sig med silver på lägre totalvikt.


Snöigt Mormyska-DM avgjort!

Så kunde till sist en vintertävling avgöras på utsatt datum.  Det var ett par decimeter nysnö på isen som effektivt täckte över det mesta av dom noggrant satta rutornas markeringar, men det var inget större hinder.

Det kom 12st till start, och första rutan visade sig efter ett par inledande fina fiskar för bland andra Leif Börjesson och Conny Edqvist bli mycket svårfiskad. Det gick inte att få igång något vidare fiske i något hål, utan det var diverse ströfiskar.

Bäst fiskade Mormyskadebutanten Jimmy Lagergren som vägde in 595 gramEfter fikapaus med en värmande brasa gav vi oss på ruta 2

Trots att Solen tittade fram så gjorde knappast fisken det, fortsatt oerhört besvärligt fiske men det kämpades på fram till slutet ändå. Daniel Ahlgren vann Ruta 2 med vikten 756 gram.

Efter invägning och sedvanligt räknande så visade det sig att undertecknad fick åka hem med vandringspriset.

J-H Branell tog hem en pokal för dagens största fisk, 292gram vägde den mörten.