Fortsätt till huvudinnehåll

Nya tider inom tävlingsfisket

I helgen som var avgjordes tävlingsmötet i Stockholm som bestämde inriktningen för tävlingsfisket dom närmaste åren. En hel del nytt blev det:

3 manna lag i mete och pimpel.

25% kvot för lag i mete och pimpel.

Individuellt ökas kvoten också till 25% för alla seniorer, veteraner och äldre veteraner, mete och pimpel.

Elborr tillåts i äldre veteranklasserna i grenen pimpel.

Samtliga ovanstående gäller från DM 2017 och SM 2018.

Sm i pimpel 2018 kommer för övrigt att gå på Mälaren/Stockholm.

I grenen mormyska tas nuvarande system med separat vm-kval bort helt och ersätts av en kombinerad sm/vm-kval helg fr.o.m 2018.  Kommande vinter kommer alltså vara enligt gamla systemet med separat sm och vm-kval.

Vad innebär då detta för tävlingsverksamheten i Skaraborg?

För dom som är intresserade av att åka på sm i pimpel och mete är dom nya reglerna mycket positiva. Om vi börjar med lagreglerna.

Nya reglerna 3 manna lag och 25%  gör att det räcker med endast 15 personer för att få skicka 2 lag.

1-4 lag (1 lag till sm)
5-8 lag (2 lag till sm)
9-12 lag (3 lag till sm osv)

Individuellt ökar chanserna också att få åka till sm.

1-12 startande (3st till sm vid minst 3 deltagare)
13-16 startande (4st till sm)
17-20 startande (5 till sm)
21-24 startande (6 till sm)
25-28 startande (7 till sm)
29-32 startande (8 till sm osv)

Elborrsregeln känns ju också positiv vid rejäla vinterförhållanden, Numera finns ju enkla adaptrar som kan kopplas ihop med valfri skruvdragare. Inga större problem på våra breddgrader. Men när isen närmar sig en meter så kan det kanske vara skönt att valet finns.

Dom nya mormyskareglerna innebär ju egentligen inget för tävlingsverksamheten lokalt då det endast gäller sm/vm-kval. Det man kan tycka är synd är att det blir mycket färre antal mormyskatävlingar för dom som är intresserade av en eventuell vm-plats. Noterbart är att t.ex Norge har ett vm-kval system med 6 helger, d.v.s totalt 12 tävlingar alltså.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Challe och Emma bäst i sverige på mete!

När Tradmete SM avgjordes i slutet på augusti i Nyköping så tog Emma Björnberg från Spinnaren/Järpås hem guldet i damseniorklassen.

Moa Ahlstrand från samma klubb tog hem silver i yngre damjuniorklassen.

Även Benny Svensson från Tibro SFK gjorde en bra insats och slutade 11:a i herrseniorklassen.

Resultatlista tradsm 2018


Nu senast i helgen 8-9 september avgjordes SM i Internationellt mete och även där blev det Skaraborgsguld. Charles "Challe" Fasth tog återigen hem en medalj av den ädlaste valören då han vann elitklassen med platssiffra 2.

Detta var en skön revansch för Challe då han även 2015 hade platssiffra 2, men den gången fick han nöja sig med silver på lägre totalvikt.


Pirre vann Kanalnappet

I strålande solsken avgjordes årets kanalnapp vid Norrqvarn.  Pierre Eriksson satsade på småfisken och kunde plocka bra hela tävlingen. Han kunde till och med kosta på sig att tappa en stor brax på slutet!I övrigt så vann Yvonne Hallin den sammanlagda damklassen, Rolf Ohlen Herrveteran, Karl-Axel Hallin Äldre herrveteran och Alvin Ahlgren herrjuniorklassen.


Resultatlista

Laila årets Tradmästare.

2018-års Tradmästerskap i mete avgjordes vid för dagen soliga Göta kanal vid Stång.
5 påsar av 27 vägde över kilot, och allra bäst var Laila Voutilainen vars påse var den enda även över 2 kilo. Snyggt jobbat!


Resultatlista 2018